Uppgifter från kinesisk telekommyndighet

Dokument avslöjar tidigare okända Iphone X-detaljer

Det fanns en del detaljer som Apple inte avslöjade om sin nya flaggskeppstelefon Iphone X i samband med presentationen för ett par veckor sedan. Men flera detaljer har nu avslöjats i dokument från den kinesiska telekommyndigheten TENAA.

Publicerad Uppdaterad

Telekommyndigheten TENAA måste godkänna den konsumentelektronik som ska säljas i Kina, och således undersöks alla produkter den grundligt innan de godkänns. Så även Apples Iphone X. Mycket om enheten är förstås redan känt, eftersom den offentliggjorts. Men dokumenten avslöjar ändå en rad intressanta detaljer som hittills varit hemliga. 

Har 3 GB arbetsminne

Till att börja med så har A11 Bionic-processorn uppmätts ha en hastighet på 2,4 GHz, och dessutom får vi veta att enheten jobbar med 3 GB arbetsminne. Men den kanske mest intressanta detaljen rör batteristorleken. Med en kapacietet 2 716 mAh är batteriet bara marginellt större än det i Iphone 8 Plus, en enhet som fått en del kritik för att den har lägre batterikapacitet än Iphone 7 Plus. Apple har dock uppgivit att Iphone X, sin stora OLED-skärm till trots, ska ge två timmar mer batteritid än Iphone 7. Huruvida den saken stämmer lär vi dock få veta först någon gång i början av november, då telefonen släppts. 

Källa