Läs testet

Smarta hemmet

"Sverige berörs inte"

Domstol vill stoppa Tab 7.7 i hela EU

En tysk domstol har utökat ett nationellt förbud att sälja Samsungs surfplatta Galaxy Tab 7.7 till att gälla hela EU. Svenska köpare ska dock inte påverkas.

Publicerad:

24 jul 2012 - 17:00

Uppdaterad:

24 jul 2012 - 17:00

I augusti förra året utfärdade en distriktsdomstol i Düsseldorf ett försäljnningsförbud i hela EU för Samsung Galaxy Tab 10.1 och nu har historien i princip upprepat sig.

Även den här gången är det distriktsdomstolen i Düsseldorf som ställt sig bakom en stämning som Apple lämnat in mot Samsung med anklagelser om intrång i patenträttigheter.

Enligt Cnet innebär det senaste beslutet från domstolen en utökning av det försäljningsförbud som man redan utfärdat för Tab 7.7 på tyska marknaden.

Om en tysk domstol på det här sättet kan utfärda ett förbud som gäller i andra EU-länder ifrågasattes även förra gången frågan var aktuell. Det hela slutade då med att domstolen upphävde sitt eget beslut eftersom man insåg att man kanske inte hade rätt att fatta beslut som gällde utanför landets gränser.

Varför man nu anser att man kan utfärda samma sorts förbud är oklart, men enligt Samsung i Sverige saknar beslutet ändå betydelse för den svenska marknaden.

Samsung menar att även om förbudet skulle ha stöd i EU-lagstiftningen gäller det ändå bara Samsungs egen försäljning av plattor till sina återförsäljare och Samsung har redan skickat ut de volymer man planerat till återförsäljarna i de nordiska länderna.

- Vi har uppnåt våra försäljningsmål och det finns produkter ute för försäljning till slutkunderna, säger Mats Lövgren på Samsung i Sverige till Mobil.se.

Samtidigt har den tyska domstolen gått på Samsungs linje när det gäller den större modellen 10.1N, uppföljaren till modellen 10.1 som den föregående tvisten gällde.

Domstolen anser att 10.1N skiljer sig tillräckligt mycket från 10.1 och att det tyska säljstoppet för 10.1 inte gäller för 10.1N

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Certifierad

  En stund innan officiell lansering har kinesiska PTS läckt Oneplus nya telefon.

  27 maj 2016 - 08:57
 • 2x Nexus-död

  Google tar bort Nexus Player från butiken, samtidigt som HTC meddelar att de slutar att tillverka surfplattan Nexus 9

  27 maj 2016 - 08:00
 • Skatteproblem

  Fransk polis gjorde på tisdagsmorgonen en räd mot Googles franska huvudkontor. Anledningen är att Google misstänks för skatteflykt.

  27 maj 2016 - 06:00

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!