Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Navigera mera

En titt på Tomtom för Android

På IFA-mässan i Berlin visar Tomtom för första gången upp sin app för Android. Vi har kollat in appen som kommer ut i Google Play under oktober månad.

Publicerad:

31 aug 2012 - 13:52

Uppdaterad:

31 aug 2012 - 13:52

I Tomtoms monter visas appen i ett antal olika Android-mobiler och det ungefär tre år efter att företaget lanserade motsvarande app för Apples Iphone. Appen för Android är liknande den för Iphone och erbjuder så klart kartor lagrade i telefonminnet så att man ska slippa kostnader för uppkoppling utomlands och den rapporterar trafikolyckor och inkluderar IQ-traffic som räknar ut snabbaste vägen baserat på andra användares historik. Appen fungerar både i liggande och stående läge och den ska enligt monterpersonalen komma ut under oktober månad i Googles programbutik Play.

Varför har det tagit hela tre år?

- Först fokuserade vi på Iphoneversionen som ju nu har hunnit uppdateras ett antal gånger. Androidversionen är vår första och vi räknar med att släppa uppdateringar till den en gång per kvartal.

Nu finns ni på Iphone och Android. Är Windows Phone nästa steg?

- Ha ha, det frågar alla. Vi får väl se. Vi håller ögonen öppna på den plattformen. Nu har ju även Samsung visat att de ska släppa enheter med Windows Phone 8. Visst, utvecklingen av Androidappen tog lite längre tid än vi hoppats, men vi släpper för Android nu för att vi tycker att den plattformen är mogen.

Anser ni att Windows Phone är en mogen plattform?

- Den plattformen är fortfarande i ett tidigt skede. Matchen är mellan Iphone och Android, men vi får se vad som händer.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!