Navigera mera

En titt på Tomtom för Android

På IFA-mässan i Berlin visar Tomtom för första gången upp sin app för Android. Vi har kollat in appen som kommer ut i Google Play under oktober månad.

Publicerad:

31 aug 2012 - 13:52

Uppdaterad:

31 aug 2012 - 13:52

I Tomtoms monter visas appen i ett antal olika Android-mobiler och det ungefär tre år efter att företaget lanserade motsvarande app för Apples Iphone. Appen för Android är liknande den för Iphone och erbjuder så klart kartor lagrade i telefonminnet så att man ska slippa kostnader för uppkoppling utomlands och den rapporterar trafikolyckor och inkluderar IQ-traffic som räknar ut snabbaste vägen baserat på andra användares historik. Appen fungerar både i liggande och stående läge och den ska enligt monterpersonalen komma ut under oktober månad i Googles programbutik Play.

Varför har det tagit hela tre år?

- Först fokuserade vi på Iphoneversionen som ju nu har hunnit uppdateras ett antal gånger. Androidversionen är vår första och vi räknar med att släppa uppdateringar till den en gång per kvartal.

Nu finns ni på Iphone och Android. Är Windows Phone nästa steg?

- Ha ha, det frågar alla. Vi får väl se. Vi håller ögonen öppna på den plattformen. Nu har ju även Samsung visat att de ska släppa enheter med Windows Phone 8. Visst, utvecklingen av Androidappen tog lite längre tid än vi hoppats, men vi släpper för Android nu för att vi tycker att den plattformen är mogen.

Anser ni att Windows Phone är en mogen plattform?

- Den plattformen är fortfarande i ett tidigt skede. Matchen är mellan Iphone och Android, men vi får se vad som händer.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  • Rättsfall

   En spricka i en Apple Watch Sport-skärm ska täckas av garantin, det enligt ett nytt domslutbeslut. Som en konsekvens väljer Apple nu att backa från påståendet att klockan är stöttålig.

   4 feb 2016 - 10:00
  • Ger bättre bilder från Iphone

   Många av oss använder mobilen som främsta kamera, men Dxo försöker kombinera mobilens fördelar med kompaktkamerans bättre bildkvalitet.

   4 feb 2016 - 09:13
  • Lanseringsdatum

   En lockbild på LG:s blogg och Twitter-konto bekräftar att företagets kommande flaggskeppsmobil LG G5 kommer att lanseras den 21 februari.

   4 feb 2016 - 09:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet