Fring klarar filöverföring

Fring är ett mångsidigt program som ger tillgång till Skype och ett antal chatt-tjänster samtidigt. Nu har det tillkommit en funktion för att skicka och ta emot filer.

Publicerad Uppdaterad

Fring finns för närvarande i olika versioner för Nokias och Sony Ericssons smarta mobiler samt för telefoner som har Windows Mobile som operativsystem. Det är versionerna för Sony Ericsson och Nokia som har fått en ny funktion. Med hjälp av den kan Fring-användare ta emot och skicka filer till varandra.

Programmet bygger på att man från mobilen loggar in på ett Fring-konto och via det får tillgång till ett antal tjänster för att chatta eller ringa ip-samtal. Bland tjänsterna kan nämnas MSN Messenger, Skype, ICQ och GoogleTalk.

I nuläget är dock funktionen för filöverföring begränsad till att bara fungera när båda användarna kommunicerar direkt via Frings eget gränssnitt eller om en av användarna är inloggad på sitt Fring-konto och den andra parten använder MSN Messenger från en dator. Fler möjligheter att överföra filer utlovas inom kort av utvecklarna bakom tjänsten.

Programmet i sig är gratis att använda men man bör koppla upp sig via w-lan eller vara uppmärksam på hur stora datamängder som förbrukas om man använder 3G-uppkoppling.

Du kan ladda ner Fring här.