Uppdaterad meddelandetjänst

Hangouts: Googles nya meddelande-app

Appen Hangouts ger dig tillgång till alla dina meddelanden - oavsett om du använder en Android- eller Ios-enhet.

Publicerad Uppdaterad

På onsdagskvällen presenterade söktjätten Google en ny app som kommer att ersätta såväl Google Talk, Google+ Messenger som videochatt-tjänsten Google+ Hangout. 

Hangouts kan kort och gott beskrivas som Googles nya svar på konkurrerande meddelandetjänsterna WhatsApp, Imessage och Facebook Messenger.

Själva grundtanken med appen är att du som användare ska kunna ta del av alla dina meddelanden oavsett vilken plattform  (Ios, Android, Google Chrome) som som du använder.  Dettta är möjligt genom att alla dina konversationer lagras i molnet. Molnlagringen gör också att du kan komma åt gamla konversationer,  samt delade foton och videosamtalshistoria direkt i appen.

Videosamtal på upp till tio deltagare

I Hangouts-appen kommer du kunna se dina kontakter via en lista som visar de senaste konversationerna. Appen kommer alltså inte att en traditionell kontaktlista. Varje konversation kommer att ha ett eget namn, liknade det vi kan se i chatt-rum. 

Som en hommage till Google+ Hangouts, videochatt-tjänsten som appen tagit sitt namn från, kommer tjänsten också ha stöd för att göra om alla konversation till ett videosamtal med upp till tio deltagare.

Uppdatering: Hangouts finns nu tillgängligt för nedladdning via App Store.