2048x1536 pixlar

"Ipad 3-skärmar har börjat tillverkas"

Tillverkningen av skärmar till nästa generations Ipad har redan har startat, uppger en analytiker.

Publicerad Uppdaterad

Skärmar med upplösningen 2048x1536 avsedda för Ipad 3 har börjat tillverkas hos tre olika leverantörer, uppger analytikern Ricard Shim i en intervju med Cnet.com. Enligt Shim köper Apple skärmarna från Samsung, Sharp, och LG.

Att man anlitar tre underleverantörer ska vara ett sätt att försäkra sig om att inte drabbas av brist på skärmar, särskilt med tanke på att det är en helt ny typ av skärm som ska tillverkas, betydligt mera högupplöst än de tidigare Ipad-skärmarna med upplösningen 1024x768 pixlar.

- De första enheterna kan vara färdiga i december och leveranserna kan börja i januari. I februari och mars kan volymerna ökas, säger Shim i intervjun.

Analytikern uppger att Apple inte kommer att gå över till AMOLED i Ipad 3 utan istället håller fast vid den IPS-teknik som man använt i tidigare modeller.

Apple överväger också att släppa en mindre Ipad med skärmstorleken 7,85 tum, enligt Shim. Om tillverkaren bedömer att det finns en tillräcklig efterfrågan kan den släppas under andra halvan av 2012.