Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

LG G5

LG gör en LG - släpper skalet före mobilen

På typiskt LG-manér har företaget lanserat tillbehör till sin ännu inte utannonserade toppmodell G5.

Publicerad:

12 feb 2016 - 10:14

Uppdaterad:

12 feb 2016 - 10:14

LG ska i alla fall ha en eloge för att man inte hymlar med att man har en ny toppmodell nära förestående. Förra året hade man en serie officiella teasers inför LG G4 vilket fungerade precis lika bra för att väcka förväntningar som andra tillverkares totala radiotystnad samtidigt som det regnar läckta bilder och specifikationer för den kommande mobilen.

I år har LG inte varit lika systematiska i sin kampanj, eller så har de det men vill ändå ge sken av att det handlar om läckor eller misstag. I vilket fall handlar det helt klart om marknadsföring och inte ett misstag när LG nu i ett officiellt pressutskick lanserat ett smart mobilskal till G5, den ännu inte lanserade toppmodellen. Härom dagen meddelades först inofficiellt och sedan officiellt att G5 har en skärm som visar information även när den i övrigt är släckt.

Köper du det officiella skalet har du den informationen även när locket är stängt i mobilen i ett fönster, men skalet som helhet verkar även vara halvgenomskinligt, så att man när det ringer kommer åt kontrollerna för det och kan svara.

En mer klassisk läcka visar benchmark med lite specifikationer för G5 i Geekbench 3 till Android. Enligt denna skärmdump har mobilen chipsetet Snapdragon 820 och 4 GB RAM-minne. Resultatet i Geekbench är 2248 Single-core och 5061 Multi-core, vilket intressant nog inte är häpnadsväckande bra resultat. Jämför vi med våra prestandatester hamnar resultatet i Multi-core bara strax före Samsung Galaxy S6 Edge och Moto X Force, och en bit efter Huawei Mate 8. I single Core är resultatet en bra bit bättre än någon Androidmobil, men hamnar efter Iphone 6S Plus. Samtidigt vet vi inte om G5an i fråga är konfigurerad med en produktionsversion av Snapdragon 820.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Ingen ände på eländet?

  En kinesisk Note 7-ägare säger att hans enhet har råkat ut för den numera ökända batteribranden, trots att den är märkt som säker av Samsung.

  28 sep 2016 - 11:47
 • Kompromisslöst kvalitetsbygge

  ZTE har lyckats med konststycket att bygga en gedigen kvalitetslur med få besparingar och samtidigt hålla priset på en attraktiv nivå.

  28 sep 2016 - 10:37
 • Utmärkt träningshjälpmedel

  Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  28 sep 2016 - 10:25

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Snapholes?

  Spectacles, Snapchats nya uppkopplade 130 dollars-solglasögon, lanseras som en ”rolig grej”. Men det kanske finns en större plan bakom den nya fokusen.

  27 sep 2016 - 13:38
 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!