Selfiemobil med Windows Phone

Lumia 730 kan lanseras i september

Microsoft har något på gång inför IFA-mässan i Berlin i september. Kan det vara Lumia 730 som ska släppas?

Publicerad Uppdaterad

Inför IFA-mässan i Berlin i september kommer flera av de stora elektronikjättarna som Sony och Samsung att smygstarta det hela genom att hålla presskonferenser dagarna innan mässan går igång. Nu hakar också Microsoft på och bjuder in till ett arrangemang den 4 september, dagen innan mässan slår upp portarna.

En antydan om vad som komma skall kan språkbruket i inbjudan ge en vinkning om. "Join us for more face time" är förmodligen en sublim blinkning åt att det hela kan tänkas handla om Lumia 730, också känd under kodnamnet Superman, vilken beskrivits som en selfiemobil med en frontkamera anpassad just för att ta bra selfiebilder.

Förra veckan uppgav sig WP Central genom en icke namngiven källa ha kommit över specifikationerna för den kommande telefonen. Enligt uppgifterna handlar det om en telefon försedd med en 4,7 tum stor skärm där upplösningen antingen är 854x480 punkter eller möjligen 1280 x 720 punkter. Arbetsminnet på telefonen, vilken ska vara utrustad med dubbla sim-kortplatser, ska vara 1 gigabyte stort. Processorn blir fyrkärnig, även om klockfrekvensen ännu är okänd, och det interna lagringsutrymmet är 8 gigabyte stort.

Frontkameran för att ta selfiebilder ska leverera 5 megapixel, medan kameran på baksidan har en upplösning på 6,1 megapixel. 

Källa