Annons

Fingeravtryck i hemknappen

Meizu MX5 lanserad

En av Kinas mest välkända mobiltillverkare har presenterat Meizu MX5.

Publicerad Uppdaterad

Nästa telefon från Meizu lanserades i går. Meizu MX5 är en telefon i mellanklassen och kommer utrustad med en full-hd 5,5 tum stor Amoled-skärm och ett Mediatek Helio X10 chipset med åtta kärnor på 2,2 GHz. Grafikkortet är ett Powervr G6200, ett kort som inte lär orsaka några kravaller, varken för bristande eller imponerande prestanda. Däremot bjuds det på saftiga tre gigabyte arbetsminne och ett 3150 mAh-batteri. För samtal och data så finns här utrymme för två SIM-kort och LTE-stöd. Den inbyggda lagringen varierar mellan 16, 32 och 64 gigabyte beroende på hur mycket du vill betala.

Snabbladdning är i dag en ganska självklar egenskap hos nya telefoner och det finns även här. Tio minuter ska det ta för telefonen att ladda från 0 till 25 procent. Kameran ligger kvar på föregångarens 20,7 megapixel med bländartalet f/2,2 som i föregångaren medan den främre kameran har uppgraderats till fem megapixel med bländartalet f/2,0. Fokus sköts med laser som i LG G4 och den bakre kameran har möjlighet att spela in i 100 bilder per sekund. Exakt bildkvalitet är svårt att säga då bilderna som presenterades hade modifierats i Snapseed.

Meizu följer sen strömmen med en fingeravtrycksläsare. Tacksamt nog placerar de i stil med Samsung och Apple funktionen i hemknappen vilket vi förväntar oss kommer bli en standard framöver. Så fort fingret landar på ytan ska den registrera avtrycket.

Storleken blir 149,9 x 74,7 x 7,6 millimeter och telefonen väger 149 gram. Lagringsutrymmet som nämndes tidigare bestämmer priset som varierar mellan motsvarande 2560 och 3220 kronor.

Meizu MX4 följdes upp med en Pro-variant. Något liknande för MX5 är inte sagt och skulle en vara planerad lär i så fall mer information komma till hösten. Telefonen är inte planerad att släppas i Sverige men lär, likt föregångaren, gå att importera från Kina för den som vill.

Källa