Begränsat antal

Så många Note Edge släpps i Sverige

Galaxy Note Edge ska släppas i begränsad form i Sverige, men vad betyder det? Vi har siffrorna och även mindre roliga nyheter kring Gear VR.

Publicerad Uppdaterad

Samsung släpper två Note-modeller, alltså större modeller med penna, nu under hösten. Galaxy Note 4 har vi som bekant redan tittat närmare på ett par vändor men den modell som rönt störst uppmärksamhet är definitivt Note Edge med en slags böjd extraskärm. Den modellen kostar lite mer och dyker upp i handeln i början av december, men på grund av den böjda skärmen ska det röra sig om en begränsad release på egentligen alla marknader den släpps på. 

Exakt vad en begränsad release är har inte riktigt framgått, men nu har vi fått svar på det från Samsung själva.
- Vi brukar aldrig prata specifika volymer när det gäller våra produkter, men just för Note Edge rör det sig om ungefär tusen enheter som kommer till den svenska marknaden. Det hälsar Andreas Bergkvist, produktansvarig för mobiler på Samsung i Norden.

Då svenska försäljningssiffror av mobiler, oavsett märke, är svåra att få tag i vet vi givetvis inte hur mycket det är i jämförelse med hur många Note 4 som sålts hittills i Sverige exempelvis, men vill du ha en Note Edge lär du få vara på hugget. Svenska Samsung har däremot en liten bonus för de som lyckas köpa den.
- För att våra kunder inte ska behöva springa runt i affärerna och leta tillbehör till Note Edge kommer vi att skicka med ett Flip Cover med de svenska modellerna, berättar Andreas Bergkvist.

Försenad och omgjord Gear VR
Under vår pratstund får vi även veta vad som är planen med virtual reality-hjälmen Gear VR, som passar specifikt till Galaxy Note 4.
- Den har blivit försenad och kommer att släppas i början av nästa år, säger Andreas Bergkvist. Då kommer det mer vara en produkt som riktar sig mot utvecklare snarare än vanliga konsumenter.