Bra men inte bäst?

Prestandatest: Så snabb är Galaxy Note 4

Hur snabb är Galaxy Note 4? Är den snabbast på marknaden? Vi har jämfört den mot likvärdiga toppmodeller på marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs Galaxy Note 4 tillhör en av de mer efterlängtade telefonerna under hösten att döma av er läsares reaktioner på den, så nu när vi gjort vårt stora test av den tänkte vi titta närmare på några enskilda delar av telefonen under ett par dagar. Vi börjar idag med ett klassiskt prestandatest där vi sätter Galaxy Note 4 mot dess föregångare Galaxy Note 3, Iphone 6 Plus, Oneplus One, LG G3, Nokia Lumia 1520, minimodellen Galaxy Alpha och Sonys Xperia Z3.

Det ska även nämnas att om en telefon har fått en nolla i siffrorna i det här testet betyder det inte att de är fullständigt sirapssega, utan att testprogrammet antingen inte finns till det systemet eller att det på ett eller annat sätt inte har genomförts, oftast som följd av att testprogrammet kraschar eller liknande. Av en liknande anledning har en av kategorierna i testprogrammet Antutu tagits bort, men där för att det helt enkelt är en alldeles för ny kategori för att tillräckligt många lurar ska ha hunnit få data där.

Precis som tidigare prestandajämförelser och med fotojämförelsen vi gjorde med Iphone 6 och Iphone 6 Plus överlåter vi själva bedömandet till er läsare. Här handlar det däremot inte riktigt lika mycket om den typen av bedömning som följer med fotografier, men istället kan det skilja sig en hel del mellan de olika delkategorierna.

Är ni med? Då kör vi!

Passmark

Geekbench

Google Octane & Sunspider

Mobils batteritest
Mobils batteritester utförs med SIM-kort i telefonen, Bluetooth, wifi gps och liknande påslaget i den mån det går och med skärmens ljusstyrka på max. Alla strömsparande funktioner är avstängda och en Youtubevideo strömmas till telefonen på maxvolym.