Samsung Galaxy A8

Samsungs nästa mobiltelefon läckt

På mässan CES i januari väntas Samsung lansera mellanprismobilerna A8 och A8 Plus, och nu har både manual och specifkationer på mobilen läckt.

Publicerad Uppdaterad

Vid det här laget börjar intresset på allar växa för Samsungs Galaxy S9-mobiler, men Samsungs A-serie som brukar lanseras på Consumer Electronics Show i Las Vegas är inte att förakta. De tar ofta förra årets toppmobilers teknik och packeterar i ett lite mer prisvärt format samtidigt som de bjuder på en del ledtrådar om vart Samsung är på väg med det årets toppmobiler.

I år väntas Samsung frångå modellen med att släppa A3, A5 och A7 i nya årsmodeller, och i stället lansera A8 (2018) och A8 Plus (2018), där plusmodellen ungefär som för S8 har större skärm.

En komplett treminutersvideo på den större modellen låg ett tag uppe på Youtube innan den togs ned igen, men från den hann vi i alla fall få specifikationerna. Samsung verkar spara den krökta skärmen till S-modellerna men inte det långsmala skärmformatet, för 6-tumsskärmen får upplösningen 2220 x 1080 pixel. Originellt nog finns en ensam 16-megapixelkamera på baksidan, men dubbla kameror på framsidan, vilket möjligen är till för att utöver bättre selfies även ge bättre ansiktsigenkänning för inloggning. En annan intressant detalj är att arbetsminnet uppges till 6 gigabyte. S8 har 4 gigabyte. Processorn är Exynos 7885 och internlagringen är på 64 gigabyte med plats för minneskort. Batteriet ska vara på 3500 mAh.

Manualen till A8 å sin sida, som knappast kan klassas som läckt, för den ligger fullt tillgänglig på Samsungs hemsida, bidrar med ytterligare intressanta detaljer. Skissen av telefonen visar ingen Bixbyknapp, vilket kanske kommer som en lättnad för somliga. Det betyder inte att Samsung gett upp tjänsten, utan att man numera aktiverar den genom att svepa åt höger från startskärmen.

En annan nyhet som lär ha bäring även på S9 är att fingeravtrycksläsaren har flyttats till under kameran, i stället för bredvid. Placeringen av fingeravtrycksläsaren var en av S8:s större minus. En udda detalj i designen på A8 är att högtalaren verkar sitta på sidan av telefonen i stället för botten.

Med tanke på att manualen redan är uppe är det fullt möjligt att vi får se Samsung Galaxy A8 och A8 Plus redan nu i december, snarare än i början av januari när CES äger rum.

Källa