Snart större än Facebook

Snapchat ratar miljardbud

Snapchat är en snabbt växande meddelandetjänst för att dela bilder och filmer. Enligt uppgift har nu företaget ratat uppköpsbud från både Facebook och Google värda flera miljarder dollar.

Publicerad Uppdaterad

Snapchat har på kort tid blivit ett väldigt populärt meddelandeprogram som används inte minst av ungdomar. I appen skickar du snabbt bilder och filmklipp till dina kompisar.Det som utmärker tjänsten är att innehållet bara sparas en kort tid. Bilder visas ett visst antal sekunder och filmer spelas upp en gång, sedan är de borta för alltid.

Snapchat har nu fått så mycket trafik att de stora jättarna börjat intressera sig för dem. Först var det Facebook som ska ha lagt ett bud på tre miljarder dollar (cirka 20 miljarder kronor) på företaget. Sedan ska Google ha erbjudit fyra miljarder dollar. Och om ryktena stämmer ska alltså Evan Spiegel, grundare av Snapchat, ha tackat nej till bägge buden.

Uppgiften kommer från sajten Walleywag, och deras uppgiftslämnare hävdar att snapchats plan är att vänta tills trafiken ökat ytterligare under julhelgen innan man säljer. För närvarande skickas det 350 miljoner "snaps" om dagen i företagets nät. Om den siffran överstiger 400 miljoner kommer den vara större än antalet bilder som delas på Facebook dagligen, något man hoppas ska driva upp företagets marknadsvärde ytterligare.

Källa: Valleywag