Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Efter Galaxy Tab 10.1

Även Galaxy Nexus säljstoppad

Samma domare som nyligen stoppade försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 har nu även utfärdat ett temporärt försäljningsförbud i USA för Galaxy Nexus.

Publicerad:

2 jul 2012 - 09:38

Uppdaterad:

2 jul 2012 - 09:38

Konflikten mellan Apple och Samsung har fått ytterligare en dimension när Apple lyckats få en distriktsdomstol i Kalifornien att utfärda ett temporärt förbud mot försäljning av Galaxy Nexus på den amerikanska marknaden. Förbudet kommer kort efter att samma domstol, under ledning av samma domare, utfärdat samma typ av förbud när det gäller surfplattan Galaxy Tab 10.1.

En talesperson för Apple har i ett uttalande till nyhetsbyrån Reuters sagt att det även den här gången handlar om att Samsungs ska kopierat "utseende och känslan"  hos produkter som tagits fram av Apple.

Enligt bloggen Fosspatent handlar det om fyra olika patent där Apple anser att Samsung gjort sig skyldiga till patentintrång. När det gäller Galaxy Nexus ska ett patent som gäller sökfunktionen vara särskilt viktig eftersom det kan kopplas till Apples Siri-funktion som gör att man kan söka information och prata med telefonen som även kan svara.

I och med förra veckans lansering av Android 4.1 har de första exemplaren av Galaxy Nexus nu fått Google Now och den senaste versionen av sökfunktionen i Android. Det betyder att även Android kan förstå muntliga frågor om information och läsa upp svaren och med Google Now ska telefonen även kunna förutse vilken information användaren vill ha och presentera den vid rätt tillfälle.

Att Apple nu riktar in sig på Googles senaste Nexus-modell innebär att man på ett annat sätt än tidigare även drar in Google i konflikten och att det nu blivit tydligt att konflikten också handlar om funktioner i Android och inte bara om utseendet på Samsungs produkter.

Det tillfälliga säljstoppet gäller tills frågan har avgjorts av domstolen och har utfärdats eftersom domaren anser det troligt att Apple har grund för sin stämning och sannolikt kommer att vinna den efterföljaden processen. Samtidigt måste Apple ställa upp med en summa pengar som ska kunna täcka Samsungs förluster under säljstoppet om Samsung ändå skulle vinna målet.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Kompromisslöst kvalitetsbygge

  ZTE har lyckats med konststycket att bygga en gedigen kvalitetslur med få besparingar och samtidigt hålla priset på en attraktiv nivå.

  28 sep 2016 - 10:37
 • Utmärkt träningshjälpmedel

  Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  28 sep 2016 - 10:25
 • Xiaomi

  Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi har lanserat två nya enheter som båda har Snapdragon 821 chippset på insidan.

  27 sep 2016 - 16:10

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34
 • Gör retrografik av dina bilder

  Om du har längtat efter att kärleksfullt konvertera dina bilder till hur de skulle sett ut på din allra första dator har du lösningen här.

  26 sep 2016 - 18:33

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!