Efter Galaxy Tab 10.1

Även Galaxy Nexus säljstoppad

Samma domare som nyligen stoppade försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 har nu även utfärdat ett temporärt försäljningsförbud i USA för Galaxy Nexus.

Publicerad:

2 jul 2012 - 09:38

Uppdaterad:

2 jul 2012 - 09:38

Konflikten mellan Apple och Samsung har fått ytterligare en dimension när Apple lyckats få en distriktsdomstol i Kalifornien att utfärda ett temporärt förbud mot försäljning av Galaxy Nexus på den amerikanska marknaden. Förbudet kommer kort efter att samma domstol, under ledning av samma domare, utfärdat samma typ av förbud när det gäller surfplattan Galaxy Tab 10.1.

En talesperson för Apple har i ett uttalande till nyhetsbyrån Reuters sagt att det även den här gången handlar om att Samsungs ska kopierat "utseende och känslan"  hos produkter som tagits fram av Apple.

Enligt bloggen Fosspatent handlar det om fyra olika patent där Apple anser att Samsung gjort sig skyldiga till patentintrång. När det gäller Galaxy Nexus ska ett patent som gäller sökfunktionen vara särskilt viktig eftersom det kan kopplas till Apples Siri-funktion som gör att man kan söka information och prata med telefonen som även kan svara.

I och med förra veckans lansering av Android 4.1 har de första exemplaren av Galaxy Nexus nu fått Google Now och den senaste versionen av sökfunktionen i Android. Det betyder att även Android kan förstå muntliga frågor om information och läsa upp svaren och med Google Now ska telefonen även kunna förutse vilken information användaren vill ha och presentera den vid rätt tillfälle.

Att Apple nu riktar in sig på Googles senaste Nexus-modell innebär att man på ett annat sätt än tidigare även drar in Google i konflikten och att det nu blivit tydligt att konflikten också handlar om funktioner i Android och inte bara om utseendet på Samsungs produkter.

Det tillfälliga säljstoppet gäller tills frågan har avgjorts av domstolen och har utfärdats eftersom domaren anser det troligt att Apple har grund för sin stämning och sannolikt kommer att vinna den efterföljaden processen. Samtidigt måste Apple ställa upp med en summa pengar som ska kunna täcka Samsungs förluster under säljstoppet om Samsung ändå skulle vinna målet.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  • Rättsfall

   En spricka i en Apple Watch Sport-skärm ska täckas av garantin, det enligt ett nytt domslutbeslut. Som en konsekvens väljer Apple nu att backa från påståendet att klockan är stöttålig.

   4 feb 2016 - 10:00
  • Ger bättre bilder från Iphone

   Många av oss använder mobilen som främsta kamera, men Dxo försöker kombinera mobilens fördelar med kompaktkamerans bättre bildkvalitet.

   4 feb 2016 - 09:13
  • Lanseringsdatum

   En lockbild på LG:s blogg och Twitter-konto bekräftar att företagets kommande flaggskeppsmobil LG G5 kommer att lanseras den 21 februari.

   4 feb 2016 - 09:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet