Psykedelisk Virtual Reality

Apptips: Google Sprayscape

Vi vet inte om detta är en misslyckad VR-app eller en lyckad psykedelia-app, men kul är det i alla fall.

Publicerad Uppdaterad

Idén bakom den här appen är så enkel att den nästan beskrivs av namnet. Appen läser av mobilens kamera, och när du trycker på skärmen sprayar den dit en bit av det som syns i kameran. Det hela projiceras på insidan av en sfär som rörelsesensorn i mobilen håller reda på, och blir till en 360-gradersbild, som kan avnjutas genom att vrida runt mobilen, eller i ett VR-headset.

I teorin skulle du på detta sätt kunna spraya dig en vanlig 360-bild av din omgivning med din mobilkamera, men resultatet blir alldeles för dåligt för det. Eller, fel av mig, resultatet blir alldeles för roligt.

Jag vet inte om detta faktiskt från början var en misslyckad VR-kamera-app eller om resultatet är exakt vad Google Creative Lab hade tänkt sig från början, men ju mer du leker med appen, desto knasigare blir resultatet, och går du runt lite och sprayar på måfå får du snabbt en psykedelisk glob som mest av allt påminner om ett skivomslag från 1968. I synnerhet om du då och då använder knappen för att växla över till selfiekameran.

För de flesta av oss är väl det här något som är kul att prova 2-3 gånger för att sedan lägga åt sidan, men jag är säker på att ett par av er kommer att komma på helt nya sätt att använda Sprayscape på och skapa stor konst. Under alla omständigheter värt att pröva.