https://www.mobil.se/nyheter/bildl-cka-nokia-7-plus-kan-visas-25-februari
564807
Stor 18:9-skärm

Bildläcka: Nokia 7 Plus kan visas 25 februari

Det är serieläckaren Evan Blass som kommit över bilder på vad som förväntas vara Nokia 7 Plus och den enklare modellen Nokia 1. Båda kan visas upp på mobilmässan i Barcelona om en dryg vecka.

HMD Global som gör Nokiamobilerna har en presskonferens söndagen den 25 februari i Barcelona och Mobil kommer vara på plats. Två av de nya telefoner vi då kan få se är de Nokia 7 Plus och Nokia 1 som Evan Blass visar läckta bilder på.

Nokia 1 är en mycket enkel smartphone som ska köra Googles bantade Androidversion Android Go men Nokia 7 Plus är en mer intressant produkt för svenska marknaden.

Nokia 7 Plus med stor skärm

Den har av bilderna att döma en dubbelkamera på baksidan med Zeiss-optik. På baksidan syns även fingeravtryckssensor och Android One-loggan vilket innebär att telefonen gör en ren version av Android och garanteras systemuppdateringar i minst två år. Skärmen ska vara långsmal i formatet 18:9 med rundade hörn och enligt ryktet ska telefonen ha 64 GB intern lagring, 4 GB arbetsminne och drivas av systemchippet Snapdragon 660.

HMD Global har inte bekräftat telefonens existens, men om den inte lanseras under mobilmässan i Barcelona i slutet av månaden får vi kanske se den senare under året.