https://www.mobil.se/nyheter/nokia-8-har-f-tt-android-81
564801
Först efter Google

Nokia 8 har fått Android 8.1

HMD Global börjar nu på allvar leva upp till sitt löfte om pålitliga systemuppdateringar till sina mobiler.

När HMD Global väckte liv i varumärket Nokia för smartphones gjorde man det med telefoner som har en version av Android som är i det närmaste identisk med Googles egen. Man har alltså mycket få egna funktioner att erbjuda användarna, men i gengäld lovade man snabba och pålitliga uppdateringar till nya versioner av Googles system.

Ett sådant löfte tar naturligtvis ett tag att bevisa, men nu börjar det likna något, för i går uppdaterades företagets flaggskepp i mellanprisklass, Nokia 8, till Android 8.1. Det är den första mobilen utöver Googles egna mobiler i Nexus och Pixel-serierna som får denna systemversion. Flera av våra läsare har rapporterat att de redan fått uppdateringen.

Android 8.1 är en mindre uppdatering av Android 8.0 Oreo, som Nokia 8 fick i november förra året. Förutom diverse buggfixar märks bland annat att systemet nu har stöd för att visa batterinivån för bluetooth-headset i statusfältet. Mer omtalat är att man korrigerat den felaktigt placerade osten i ostburgar-emojin.