Nya produktkategorier

Fitbits klocka och hörlurar läckta

En läcka säger sig ha kommit över bilder på Fitbits kommande smartklocka, och dessutom ett par hörlurar från tillverkaren.

Publicerad:

2 maj 2017 - 09:34

Uppdaterad:

2 maj 2017 - 09:42

Att Fitbit, som är störst på aktivitetsarmband, förr eller senare skulle försöka sig på att göra en smartklocka var givet, och i synnerhet efter att man köpte rättigheterna till Pebbles teknik. Förra årets Blaze och Surge var fortfarande mer sportarmband än klockor. Nu har det till Yahoo Finance läckt ut vad som ska vara bilder på klockan.

Designen i kantig metall med två knappar känns inte direkt elegant men om inte armbanndet är väldigt brett ser formatet ut att bli smidigt. Enligt Yahoo Finances källor ska klockan ha inbyggd gps och pulsmätare, och en skärm med 1000 nits ljusstyrka, vilket är samma som Apple Watch. Man ska kunna betala i butik och lyssna på musik via Pandora med klockan, men troligen inte kunna installera tredjepartsappar, åtminstone inte till en början. Batteritid är en av Fitbits styrkor och klockan sägs få fyra dagars batteritid vilket är bättre än de flesta smartklockor på marknaden.

Vi har tidigare rapporterat att klockan ska vara försenad till i höst. Detta ska enligt Yahoo Finance ha berott på ett problem med designen av gps-antennen. Fitbit ska också ha haft svårigheter att göra klockan vattentät, och det är oklart om man i slutänden lyckats med det. Jämfört med konkurrerande aktivitetsarmband är just vattenskydd en av Fitbits svagheter, och med undantag för Fitbit Flex 2 är enheterna bara svett- och regnskyddade. När klockan börjar säljas ska den kosta runt 3000 kronor.

Yahoo Finance har även bilder på ett par bluetooth-lurar i samma designspråk från tillverkaren. Detta är ett helt nytt produktområde för Fitbit och vi har inga uppgifter om funktioner. Om vi ska spekulera är det däremot rimligt att anta att vi får se någonting liknande Jabra Sport Pulse och Jabra Sport Coach, där hörlurarna mäter puls eller steg och kan coacha dig genom träningsprogram med röstinstruktioner. Hörlurarna ska kosta cirka 1500 kronor.

.

.

 

.