Uppdateras i sommar

FM-radio tillbaka till Windows Phone 8

En Windows Phone 8-uppdatering kommer att ge Windows Phone 8-lurar stöd för FM-radio. Uppdateringen väntas rullas i sommar.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan slog Nokia på stora trumman och lanserade Nokia Lumia 925. Under lanseringsevenet talade Nokia också om en kommande Windows Phone 8-uppdatering som ska komma till Lumia-serien.

Mobil har varit i kontakt med Nokia, som bekräftar att uppdateringen kommer att ge hårdvarustöd för FM-radio till alla av tillverkarens Windows Phone 8-enheter - förutom Nokia Lumia 620.

Efter Nokias pressjippo var det dock lätt att tro att WP8-uppdateringen endast var menad för Nokia-användare. Så är inte fallet.

"Existerande Windows Phone 8-enheter"

I ett inlägg i den officiella Windows Phone-bloggen skriver Microsoft att alla "existerande" Windows Phone 8-enheter kommer att få en uppdatering som släpps under sommaren. Denna uppdateringen kommer inte innehålla alla nyheter som Lumia-uppdateringen gör. 

Men det finns en sak i den som vi vet kommer göra er läsarna nöjda - nämligen att alla Windows Phone 8-lurar äntligen ska få stöd för FM-radio. Uppdateringen ska även bland annat göra det lättare att hantera musik via Xbox Music.

Källa