https://www.mobil.se/nyheter/garmins-nya-forerunner-645-rymmer-500-l-tar
564574
Nyheter
Med musik i motionsspåret

Garmins nya Forerunner 645 rymmer 500 låtar

Äntligen en Garminklocka med GPS som också rymmer lite sköna låtar att ha med i joggingspåret. Garmin har nu offentliggjort sin nya Forerunner 645 Music i samband med CES-mässan i Las Vegas.

Möt Garmins Forerunner 645 Music, en uppföljare till den omåttligt populära löparklockan Forerunner 630. Den här uppföljaren är en riktig snygging med sina premium-osande metallkanter och always on-display, men det är framför allt på insidan som den stora nyheten finns i form av dedikerat lagringsutrymme för musik, närmare bestämt 500 låtar. 

Slipp släpa på telefonen

Därmed slipper man nu mer ta med sig en otymplig smartphone på löprundan, bara för att man vill lyssna på musik samtidigt som man plågar fram mjölksyran. Förutom att man kan lägga in egna filer så har klockan också stöd för nedladdning av spellistor från externa musiktjänster. Allt man behöver göra är att para med ett par schyssta blåtandslurar och saken är biff (dock utan bearnaisesås, om vi nu ändå är inne på hälsotemat). 

Sju dagar per laddning

Klockan har inbyggd GPS och GLONASS och kommer med en rad smartwatch-liknande egenskaper, däribland stöd för betaltjänsten Garmin Pay, som fungerar i sverige med SEB, och appar från bland annat Uber och Smartthings. Använder man klockan någorlunda normalt i vanligt smartwatchläge så ska batteriet stå pall i sju dagar. Smackar man på med både GPS och musik drar det däremot ur på fem timmar. Dollapriset ligger på motsvarande 3 700 kronor, men vad klockan kommer att kosta här är inte avslöjat ännu.