https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-androidchefens-nya-mobil
563472
The Essential phone

Här är Androidchefens nya mobil

Essential phone är den före detta Androidchefen Andy Rubins nya projekt.

Det har länge ryktats att Andy Rubin, som en gång grundade företaget Android och relativt nyligen lämnade jobbet som en av Googles högsta chefer, har en ny mobiltelefon på gång. Nu har The Verge kunnat presentera officiell information om mobilen som verkar heta The Essential phone.

Tydligast är att skärmen nästan helt saknar ramar, till den grad att frontkameran gröper ett litet hål ur överändan på skärmen (det här känns som en fundamentalt dum idé men kanske har man hittat en smart lösning för detta). På bild ser telefonen lite Iphone 5-lik ut, men materialen ska vara titan och keramik så känslan i handen lär nog vara rätt annorlunda.

Vi vet inget om skärmstorlek eller upplösning, men plattformen är Snapdragon 835, med 4 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring. Batteriet är på 3050 mAh och telefonen ska sakna hörlursuttag.

På baksidan ska dubbla 12-megapixelkameror finnas och fram en 8-megapixelkamera, och som tillbehör ska man kunna köpa en 360-kamera som under en begränsad tid ingår i priset på telefonen. Denna ska fästas som modul via metallkontakter på telefonens kortsida. Även en dockningsstation finns, och fler moduler utlovas.

Telefonen ska först börja säljas i USA vid ännu ej känt datum, till ett pris av 700 dollar, vilket lär innebära ett svenskt pris på 7000 - 8000 kronor. Om den nu kommer till Sverige, inte heller det ska tas för givet förrän vi fått lite mer information om telefonen. Den information som finns tillgänglig idag är bara den som finns på Essentials egen webbsida om telefonen.