Detaljer avslöjade

Alla nya Pixel-telefoner tycks få Snapdragon 835

Det ser ut att bli tre nya Pixel-telefoner i år.

Trots motstridiga uppgifter om saken så ser det trots allt ut som att Google kommer att släppa hela tre nya Pixel-telefoner i år. Och samtliga tycks få Qualcomms Snapdragon 835-chipp.

Publicerad Uppdaterad

Uppgifterna kring huruvida Google har två eller tre nya Pixel-enheter på gång i år skiftar med samma frekvens som fjällvädret i april, men nu kommer uppgiter via The Android Open Source Project som skvallrar om att det mycket riktigt handlar om tre enheter med de sedan tidigare kända kodnamnen Walleye, Muskie och Taimen. 

Tungt chipp

Enligt de färska uppgifterna ska samtliga tre enheter också vara rustade med Qualcomms Snapdragon 835-chipp, det vill säga samma chipp som till exempel sitter under skalet på Galaxy S8 och S8 Plus på den amerikanska marknaden. De två enheter som går under namnet Walleye och Muskie blir mer troligtvis regelrätta uppföljare till den nuvarande Pixel-generationen. Men Taimen – vars namn är plockat från en exceptionellt stor fisk – är fortfarande något av ett mysterium, även om den med tanke på namnet sannolikt är något större än de två andra.

Källa