https://www.mobil.se/nyheter/lackta-bilder-pastas-forestalla-en-ny-version-av-apples-ipad-mini
566435
Nyheter
Bildläcka kan föreställa tidig prototyp

Läckta bilder påstås föreställa en ny version av Apples Ipad Mini

Techläckaren Mr White har publicerat bilder vars äkthet är svåra att bedöma, men som påstås visa en tidig version av Apples slumrande Ipad Mini.

Enligt uppgifter från källor i Kina, som påstås ha insyn i saken, så ska Apple ha inlett massproduktionen av en ny och femte generation Ipad Mini. Och nu har bilder som påstås föreställa den nygamla surfplattan börjat cirkulera på nätet. Det är förstås alltid mycket svårt att avgöra huruvida bilder är äkta eller om det handlar om fejkade renderingar. Det bör påpekas att det gäller även de här bilderna. Men om de nu är autentiska så visar de bland annat en USB-C-port i nederkant samt en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång i överkant. Det senare har vi inte sett på någon Ipad-modell sedan den enklare 9,7-tumsversionen som rätt och slätt kallas för Ipad och släpptes i mars 2018. 

Konceptets framtid högst oklar

Apple har inte kommit med någon ny Ipad Mini-modell sedan den fjärde generationen av plattan släpptes 2015, och många har ifrågasatt huruvida konceptet ens behövs idag. Med sina 7,9 tums skärmstorlek är plattan inte särskilt mycket större än en Iphone XS Max, och dessutom tycks framtidens melodi snarare vara smartphones med böjbara skärmar, som kan agera både surfplatta och telefon beroende på vad situationen kräver. Om och i så fall när Apple väljer att lansera en ny Ipad Mini står än så länge skrivet i stjärnorna. Vi bifogar så klart en rejäl nypa salt med bilderna tillsvidare, även om den oftast korrekt informerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har hävdat att en ny Mini faktiskt är på gång.