Börjar klockan 19:00

Lista: Rykten inför kvällens Apple-event

I kväll är det dags för ett nytt Apple-event. Mobil.se har listat prylarna som vi tror kommer att presenteras.

Publicerad Uppdaterad

Senaste gången Apple höll hov på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco fick vi se Iphone 5c och Iphone 5s för första gången.

Nu är det alltså dags igen - "We still have a lot to cover", stod det på en inbjuden som teknikjätten skickade ut till utvalda journalister i början av förra veckan.

Vad är det då som kommer att visas upp? Mobil.se har gått igenom rykten och förhandsuppgifter, och satt ihop en lista över vad som sannolikt kommer att lanseras.

Hårdvara: Nya Ipad-modeller

Ända sedan förra hösten har det cirkulerat en mängd rykten om att Apple ska uppdatera sin mini-surfplatta Ipad mini med en högupplöst Retina-skärm. Den första generationen av plattan fick utstå en hel del kritik för sin lågupplösta skärm (7,9 tum, 1024 × 768).

Åtskilliga rykten pekar också på att Apple planerar att släppa en ny version av sin fullstora surfplatta Ipad. Den uppdaterade Ipaden - den femte i ordningen - förväntas ha en smalare och lättare design är tidigare modeller. Enligt källor ska den se ut som en "jumbo Ipad Mini". Vi har också sett bilder som sägs bekräfta att nästa Ipad ska utrustas med den karakteristiska fingeravtrycksläsaren från Iphone 5s.

Det har också talats om att processorkraften i nya Ipad mini och Ipad 5 ska biffas upp med Apples nya, 64-bitarsbaserade systemchip A7.

Mjukvara: Nya versioner av Ilife och Iwork

Mycket tyder på att vi också kommer att få se nya Ios-versioner av Ilife och Iwork under tisdagskvällen, skriver Macrumors. Samtliga av Apples egna appar - Iphoto, Imovie, GarageBand, Pages, Number och Keynote - ska ha anpassats för Ios 7. Det talas även om nya funktioner - som att det ska gå att beställa fotoböcker från Iphoto-appen.

Sedan första september är Numbers, Iphoto, iMovie, Pages, Keynote och Numbers gratis för alla som köper en ny Ipod Touch, Iphone eller Ipad. För en tid sedan kom uppgifterna om att även Garageband ska bli en gratisapp. Tanken är sedan att Apple ska tjäna pengar genom att ta betalt för ljudfiler och instrument via köp inom appen.

Annat

Förutom nya Ipads och uppdaterad mjukvara snackas det om att Apple ska lansera den nya versionen av sitt operativsystem, OS X Mavericks. Vi kommer förmodligen också få en nya Mac Pro, samt en uppdaterad Mac Book Pro med Retinaskärm och utökad batteritid.

Det har även spekulerats i att Apple ska visa upp nästa generations Apple TV under kvällen, men sannolikheten att det blir så är förhållandevis låg.

Apples event börjar i kväll vid klockan 19:00 svensk tid.