Nya Ipads väntas

Bekräftat: Apple håller event 22 oktober

Apple kommer med största sannolikhet att visa upp sin nya Ipad och Ipad Mini nästa vecka. Detta efter att teknikjätten skickat ut inbjudningar till ett evenemang som ska hållas på tisdag om en vecka.

Publicerad Uppdaterad

"We still have a lot to cover" - så står det på en inbjudan som Apple skickade ut till utvalda journalister på tisdagskvällen svensk tid.

Vad Apple förmodligen syftar på är inget mindre än en ny version av Ipad, den femte i ordningen. Ryktena säger att den uppdaterade modellen kommer att ha en smalare och lättare design som snarare för tankarna till Ipad Mini än tidigare Ipad-modeller. Det talas också om att nya Ipad ska få en förbättrad kamera, samt Apples nya A7-systemprocecessor, vilken är baserad på 64-bitarsteknik.

Plats: Yerba Buena Center for the Arts

Förutom en ny Ipad kommer vi med största sannolikhet även få se andra generationens Ipad Mini, som förväntas ha uppdaterats med en högupplöst skärm, men också sannolikt kan få Apples A7-processor. Den med livlig fantasi kan spekulera om ett utvecklat fodral till nya Ipad på samma sätt som Iphone 5C fick en egen karaktär med starka färger och lika färgglada skal.

Evenemanget kommer att hållas tisdag 22 oktober på Yerba Buena Center for the Arts, samma plats där flera stora Apple-lanseringar har ägt rum sedan tidigare. Själva eventet inleds kl 10 lokal tid vilket motsvarar kl 19 på kvällen svensk tid.

Bland övriga Apple-nyheter som kan presenteras under tillställningen nämns nya Mac Pro och OS X Mavericks, den nya versionen av Apples operativsystem för datorer.