https://www.mobil.se/nyheter/nokia-22-lanserad
567141
Nyheter
Budgetmobil

Nokia 2.2 lanserad – prislapp under 1500 kronor med senaste Android

Den senaste Nokiamärkta mobilen lovar fullständig Androidversion för under 1500 kronor.

De billigaste av HMD Globals Nokiamärkta telefoner som Nokia 1 Plus och Nokia 2.1 har varit försedda med Googles light-version av Android, kallad Android Go Edition. Det är i och för sig inget större fel på denna lite mindre flashiga Androidversion, men det är ändå värt att nämna att Nokia 2.2 levereras med fullversionen av Android 9.0 Pie, till priset 1395 kronor. Nokia 2.2 är som de flesta Nokiamobilerna en del av Android One, vilket innebär att de har en ren Googleversion av Android och är garanterade två större systemuppdateringar och säkerhetsuppdateringar under tre års tid.

5,71 tum och liten sensorpanel

Nokia 2.2 har en 5,71 tum stor skärm med 1520 x 720 pixels upplösning och en liten droppformad sensorpanel för selfiekameran samt upplåsning med ansiktsigenkänning. Den drivs av det blygsamma chipsetet Mediatek Helio A22, och har 16 lagring i den version som säljs i Sverige. Plats för minneskort finns.

Kameran är på 13 megapixel men vi ska nog inte vänta oss för mycket av den med tanke på prislappen. Batteriet är på 3000 mAh. En knapp för Google assistant finns på sidan. Den kommer i färgerna grå eller svart, men har faktiskt något så sällsynt som utbytbara skal, som finns att köpa till i rosa, blått och grönt.

Nokia 2.2 börjar säljas tredje kvartalet i år, det vill säga någon gång efter månadsskiftet juni-juli.

Källa

Ämnen