https://www.mobil.se/nyheter/nokia-x7-blir-nokia-81-internationellt
566073
Nyheter
Ingen Nokiamobil med Snapdragon 845?

Nokia X7 blir Nokia 8.1 internationellt

För den som hoppas på en Nokiamärkt toppmodell i höst ser det allt mörkare ut.

Tidigare rykten kring Nokia 9 har talat om att HMD Global valt att senarelägga den till 2019 då den ännu inte varit färdig. Men det har ju alltid funnits möjligheten att företaget väljer att lansera en billig toppmodell som uppföljare till förra höstens Nokia 8. Nu ser det ut som att vi mycket riktigt kommer att få se en Nokia 8.1 inom kort, men det blir inte någon billig toppmodell.

Nokia 8.1 har dykt upp i benchmarktestet Geekbench, och där kan vi lära oss att telefonen är försedd med chipsetet Snapdragon 710 och 4 gigabyte arbetsminne. Telefonen levererar ett prestandaresultat som hamnar lite under förra årets Nokia 8, vilket är i linje med vad vi förväntar oss av Snapdragon 710. Mer än detta och att Nokia 8.1 ska ha Android 9.0 från start får vi inte veta av prestandatestresultatet.

Redan känd

Men faktum är att vi förmodligen redan fått se Nokia 8.1. HMD Global lanserade nämligen härom veckan den kinesiska telefonmodellen Nokia X7. Tidigare X5 och X6 har senare dykt upp som Nokia 5.1 Plus och 6.1 Plus i sina internationella versioner, och det hade varit logiskt om X7 fått heta 7.1 Plus. Men enligt läckaren Nokia Anew på Twitter har HMD Global i stället valt att döpa den internationella versionen av X7 till Nokia 8.1. Någon 7.1 Plus kommer vi inte att få se förrän till Mobile World Congress i februari nästa år, enligt källan.

Specifikationerna på Nokia X7 passar i alla fall in på Nokia 8.1-benchmarktestet, vilket talar för att uppgifterna stämmer. I så fall blir Nokia 8.1 utöver ovan nämnda specifikationer en telefon med en 6,18 tum stor skärm med upplösningen 2280 x 1080 pixel och 64 GB lagring.

För den som hoppas på en Nokiamobil med chipsetet Snapdragon 845 ser det dock allt mer osannolikt ut att vi får se någon, i alla fall i år.

Ämnen