https://www.mobil.se/nyheter/uppgift-nokia-9-drojer-till-nasta-ar
565900
Nyheter
Repris från i år

Uppgift Nokia 9 dröjer till nästa år

Enligt Twitterkontot Nokia Anew har lanseringen av Nokia 9 skjutits upp.

Nokia Anew är ett twitterkonto som drivs av ryska Nokiafans. Om man får tro deras uppgifter har HMD Global bestämt sig för att skjuta på lanseringen av Nokia 9 till Mobile World Congress i februari nästa år. Orsaken ska vara att HMD Globals produktchef Juho Sarvikas ansett att telefonen fortfarande har kvalitetsproblem som måste lösas.

I så fall skulle det vara en upprepning av vad som hände förra året, då Nokia 8 Sirocco (som enligt vissa uppgifter var tänkt att bli den första Nokia 9) först var tänkt att släppas hösten 2017, men dök upp först våren 2018.

Nokia Anew anser att detta var ett stort misstag som på förhand dömde Nokia 8 Sirocco, eftersom den då inte hade den nya generationens chipset, till misslyckande. Vi är inte så säkra på att vi håller med om den analysen. Nokia 8 Sirocco är en telefon vi hade svårt att älska, och vi hade haft ännu svårare att älska den om den hade kommit i en buggigare version med ännu sämre knappar hösten innan.

Nokia Anew spekulerar i att de läckta bilderna på baksidan av Nokia 9 med vad som ser ut som fem kameraöppningar, kommer från frustrerade utvecklare som är missnöjda med Juho Sarvikas beslut.

HMD Global har hittills visat att de kan göra populära budget- och mellanprismodeller med god kvalitetskänsla men har inte övertygat oss i toppsegmentet. Därför är det begripligt att man inte vill släppa en Nokia 9 förrän man faktiskt har en produkt som tål att jämföras med andra tillverkares toppmodeller.

Om Nokia Anews uppgifter stämmer får vi alltså fortsätta att vänta på den telefonen.

Källa