https://www.mobil.se/nyheter/kan-det-har-vara-forsta-lackta-bilden-pa-nokia-9
565840
Nyheter
Stämmer med tidigare läckor

Kan det här vara första läckta bilden på Nokia 9?

Nokia 9 är utan tvekan ett av årets mest spännande produktsläpp på smartphonesidan, och nu kan en första bild på enheten ha läckt ut.

Bilden som först publicerades via kinesiska Baidu har nu raderats, men Slashleaks har varit framme och gjort en skärmdump som nu sprids på nätet. Som alltid när det gäller läckor av det här slaget så är det mer eller mindre omöjligt att avgöra hur äkta bilden är, men detaljerna i den rimmar onekligen med de tidigare rykten som cirkulerat om Nokia 9. Telefonen på bilden har ett minst sagt unikt utseende med inte mindre än sex gluggar för kameror, blixtar och eventuellt sensorer av något slag. Det skulle kunna handla om en trippelkameralösning och en blixt, men de resterande två gluggarnas användningsområden är oklara. 

Ingen fingeravtrycksläsare bak

Det har påståtts att Nokia 9 ska komma med en fingeravtrycksläsare monterad under skärmglaset, och enheten på bilden tycks mycket riktigt också sakna fingeravtrycksläsare på bakstycket. Nokia 9 förväntas i övrigt komma med en OLED-skärm på 5,9 tum, Snapdragon 845-chipp, 6 eller 8 GB arbetsminne, 128 GB lagringsutrymme och ha stöd för trådlös laddning. Mer information om lanseringsplanerna för Nokia 9 förväntas dyka upp under den här månaden.