Bort med hem

Rykte: Android tappar hemknappen

Nya rykten pekar på att sommarens uppdatering av Android kommer att innebära en hel del större förändringar.

Publicerad Uppdaterad

Enligt rykten som Android Police (Som även har en video på det hela) grävt fram ser det ut som att vi kommer få se en hel del förändringar i Android lagom till nästa version (som förväntas visas upp under Google I/O i slutet av juni).

Det handlar om en större kosmetisk uppdatering av hemskärmen denna gång, där bland annat hemknappen tagits bort. Det är ett led i en större renovering av gränssnittet för att komma ifrån tänket med applådan och hemskärmen. Platsen för hemknappen ska istället ha ersatts med en sökknapp och dina appar kommer du istället åt via knappen för att växla mellan öppna appar. Just den funktionen kommer också att göras om en hel del för att fungera med det nya gränssnittet. Riktigt hur det faktiskt kommer att fungera återstår att se, men annorlunda verkar det definitivt bli.

I samma veva som grundtanken med appar, widgets och hemskärmar görs om kommer även notifieringsmenyn att förändras en hel del för att inkludera nya funktioner och anpassas efter det nya gränssnittet.

Vad tror ni? Står Android inför ett ganska radikalt skifte i gränssnitt eller är det här mest vilda spekulationer?