Annons

Jelly Bean före Key Lime Pie

Asus hoppas bli först med Android 5.0

Asus var tidigt ute med de första uppgraderingarna till Android 4.0 och nu tror man sig ha goda chanser att bli först med nästa Android-version, som går under namnet Jelly Bean. Nästan samtidigt har det kommit uppgifter om den version som ska följa på Jelly Bean.

Publicerad Uppdaterad

Asus meddelade nyligen att man börjat uppgradera de f��rsta Transformer Prime-plattorna till Android 4.0, eller Ice Cream Sandwich som den senaste Android-versionen också kallas. Den kommande versionen 5.0, som även kommer att gå under namnet Jelly Bean, ska enligt obekräftade uppgifter innebära att Android och Googles datorsystem Chrome OS slås samman eller får flera gemensamma komponenter än idag.

Att Asus var tidigt ute med ICS förklarar företaget med att man har ovanligt goda relationer med Google, relationer som man tror kan innebära att man även kommer vara tidigt ute med Jelly Bean.

I en intervju med Techradar säger Asus vice-vd Benson Lin:

- Asus har väldigt nära kontakt med Google så när de har Android 5.0 tror jag att det finns en stor möjlighet att vi kommer utgöra den första vågen av Jelly Bean-uppdateringar.

När en sådan uppdatering skulle kunna komma säger man inte något om, inte heller om Asus räknar med att få göra den Nexus-enhet som man kan väntas sig att Google lanserar det nya systemet med. Om Android 5.0 visar sig innehålla delar av Chrome OS skulle Asus vara en logisk samarbetspartner för Google, eftersom man satsar mycket på surfplattor som kan dockas med tangentbord.

Jelly Bean lär dock knappast lanseras inom de närmaste månaderna, en lansering mot slutet av året är mera trolig. Därför kommer sannolikt inte versionen som följer efter Jelly Bean att lanseras förrän under 2013. Om den versionen finns i princip ingen informatoin än, men enligt Theverge.com har den fått arbetsnamnet Key Lime Pie.