Pad Infinity och Pad Prime

4G, HD-skärm och fyra kärnor från Asus

Tre nya Transformer-modeller har lanserats av Asus.

Publicerad Uppdaterad

Transformer Pad är det gemensamma namnet på Asus nya surfplattor som kan dockas till ett tangentbord och på så sätt få ungefär samma formfaktor som en netbook.

Transformer Pad Inifinity är den av de nya modellerna som erbjuder flest uppkopplingsmöjligheter. Utöver Wlan och turbo-3g har den även stöd för 4G-uppkoppling. Infinity är också den modell som Asus syftade på när man utlovade en produkt med högupplöst skärm innan Mobile World-mässan. Plattan är försedd med en 10,1 tums skärm av en typ som Asus kallar Super IPS+ och den har upplösningen 1920x1200. Ljusstyrkan anges till 600 nits.

Till skillnad från de övriga två modellerna har Infinity ingen fyrkärnig processor, Asus har valt en dual core-processor med klockfrekvensen 1,5 gigahertz.

Både Pad Prime och Pad 300-serien är försedda med Nvidias Tegra 3-processor, det vill säga en så kallad quad core med fyra processorkärnor. Även Pad Prime har en skärm av typen Super IPS+ medan Pad 300-plattorna har en LED-skärm. I båda fallen är upplösningen 1200x800 pixlar.

Trots samma processor och samma skärmupplösning har Asus valt att stoppa in olika Android-versioner i Prime och 300-plattorna. Prime levereras med Android 3.2 för att senare kunna uppgraderas till version 4.0. Köper man en Pad 300 eller en Pad Infinity så finns Android 4.0 installerat redan från början.

När det gäller minne så har samtliga modeller ram-minnen med plats för 1 gigabyte och tillgång till 8 gigabtytes lagring i form av webbtjänsten Asus Webstorage. Pad Prime finns i två versioner med internt lagrinsgutrymme på 16 respektive 32 gigabyte. Pad Infinity ska finnas med 16, 32 alternativt 64 gigabyte och Pad 300 görs i en version med 16 gigabyte.

På Asus i Sverige kan man i dagsläget inte ge några besked om och i så fall när de nya modellerna kommer att säljas på den svenska marknaden.