Allt mer talar för en flaggjolle

S8 Mini kan ha dykt upp i benchmarktest

Det har cirkulerat obekräftade uppgifter om att Samsung skulle ha en Mini-version av sitt flaggskepp Galaxy S8 på gång. Och nu kommer ytterligare tecken på att så verkligen är fallet.

Publicerad:

13 jul 2017 - 15:51

Uppdaterad:

13 jul 2017 - 15:51

Det har snackats om att Mini-versionerna av Samsungs Galaxy S-telefoner är ett avslutat kapitel. Och visst, att det inte dykt upp någon Mini-enhet sedan 2014 års S5 Mini torde väl i rimlighetens namn kunna klassas som tillräckligt med bevis för den saken. Men för en tid sedan kom uppgifter om att en Mini-version av S8 trots allt kunde vara på gång. Och nu tycks enheten ha dykt upp i ett benchmarktest. 

Referensnumret skvallrar

Enheten som har poppat upp på Geekbench kallas SM-G9600. Med tanke på att Galaxy S8 och S8+ har modelbeteckningarna SM-G950 och SM-G955 så känns det allt annat en långsökt att det mycket riktigt är en Mini-enhet som döljer sig bakom beteckningen. Enligt uppgifterna från Geekbench så har enheten en Snapdragon 840-processor på 1,7 GHz. Det är sannolikt inte lika imponerande som det låter, då Snapdragon 840 sägs vara en uppgraderad version av Snapdragon 820 snarare än en efterföljare till Snapdragon 835. I övrigt framgår att enheten har 4 GB arbetsminne och kör Android 7.1.2 Nougat. 

Ingen skärmstorlek

Tyvärr finns inga uppgifter om skärmstorlek, som kan bekräfta att det handlar om en S8 Mini. Möjligen finns en tanke bakom den saken. Det bör också påpekas att benchmarkresultat går att fejka, och att de ingalunda innebär några garantier. Men det hela är ändå ett intressant tillskott till floran av uppgifter om en eventuell S8 Mini. 

.

.

 

.