https://www.mobil.se/nyheter/spotify-tycks-testa-funktion-for-import-av-musik-pa-android
566273
Nyheter
Kodsnokaren Jane Manchun Wong framme på nytt

Spotify tycks testa funktion för import av musik på Android

Tänk om man kunde använda Spotify-appen till all musik på sin telefon, och inte bara låtarna som finns i streamingtjänstens arkiv? Ja, inom kort ser det faktiskt ut att bli möjligt.

Jane Manchun Wong är en intressant ny stjärna på techläckar-himlen. Wong har en bakgrund som utvecklare och förstår sig med andra ord på kod, något som hon använder för att snoka reda på om det finns kommande funktioner i diverse appar och tjänster. Inte sällan har hon upptäckt nya funktioner långt innan de ens nått betastadiet. Och den här gången har hon lyckats nosa fram en funktion för att importera lokala musikfiler till Spotify-appen för Android. 

Allt i en spelare

Du har säkert varit med om det själv. Just den där låten som du hörde på grisfesten på Kos 1987 finns inte på Spotify, men däremot har du den sparad som en mp3-fil lokalt på din telefon. Och med den nya funktionen på plats så ska man alltså inte behöva byta app för att spela upp den. Spotify har sedan långt tillbaka haft liknande funktionalitet på plats för sin desktopklient. Men det är inte den enda nyhet som Wong hittat. Det tycks även finnas en finess som låter användarna spara ned podsändningar för senare avlyssning. Det är förstås inte helt säkert att Spotify implementerar funktionerna i den skarpa appen, men att det är trevliga finesser råder det inget tvivel om.

Mp3 redan idag

Redan idag har Spotify oavsett mobilplattform funktioner för att lyssna på podcasts och för att lyssna på mp3-filer. Det senare importerar du dock via en dator när telefon och dator med Spotify installerat är anslutna till samma trådlösa nätverk. 

Annons

Ämnen