https://www.mobil.se/nyheter/uppdaterad-v30-men-ingen-ny-toppmodell-fr-n-lg-p-mwc
564781
Mer lagring och smartare kamera

Uppdaterad V30, men ingen ny toppmodell från LG på MWC

Med mer internt lagringsminne och och en smart kamerafunktion ska LG blåsa nytt liv i LG V30 på MWC. Ingen ny flaggskeppstelefon kommer dock lanseras, avslöjar källor till Mobil.

Uppgifterna om att LG släpper en uppdaterad version av LG V30 på den stora mobilmässan i Barcelona i slutet av månaden kommer från koreanska ET News. Utseendet ska vara identiskt med nuvarande V30. De nyheter som introduceras handlar enligt uppgifterna dels om mer lagring, men även om en AI-driven kamerafunktion som ska kunna tolka motivet och ge dig mer information om vad bilden visar. Bland funktionerna ska finnas översättning av text, tolkning av motiv så att du till exempel kan hitta var du kan köpa varan och appen i fråga ska även kunna läsa streckkoder och QR-koder. Funktionen liknar med andra ord det Google erbjuder i sina Pixelmobiler kallat Google Lens eller det Samsung erbjuder i form av Bixby Vision.

Uppgifterna om att det inte kommer någon lansering av en ny toppmodell från LG bekräftas till Mobil av källor med insyn. Förra året lanserade LG telefonen LG G6 på MWC, men i år får vi alltså vänta på nästa flaggskepp.

V30 lanserades på IFA

LG V30 lanserades på IFA-mässan i Berlin slutet av sommaren 2017, men det var då inte klart om telefonen alls skulle komma till den svenska marknaden. Strax efter jul introducerades i alla fall telefonen och sedan dess har den funnits till försäljning hos en handfull återförsäljare. Ingen av de större operatörerna på den svenska marknaden har dock valt att ta in LG V30 i sitt sortiment.