Teknikdemo

Video: Spelet projiceras direkt på ditt öga

En ny demovideo visar hur virtuell verklighet i ett spel visas direkt på ögats näthinna.

Publicerad Uppdaterad

Demonstrationen visar något som ser ut att kallas Dr. Grordbort's Ray Gun Rampage och har skapats tillsammans med Weta Workshop. De har bland annat har varit ansvariga för att designa världar åt såväl Steven Spielberg, James Cameron som deras medgrundare Peter Jackson.

Magic Leap är namnet på det mystiska företag som står bakom tekniken och som förra året lyckades få ihop investeringar på 542 miljoner dollar. Google var den största investeraren.

I dagsläget fungerar tekniken genom att projicera ljus via en genomskinlig lins som böjer ljuset mot näthinnan. Ljuset som uppfattas av dina ögon och dess grafiska resultat ska enligt en artikel från Technology Review vara oerhört svårt att separarera från verkligheten. Samtidigt ska tekniken enligt författaren ha varit otymplig, även om det är något som är tänkt att åtgärdas framöver. 

Vi behöver kanske inte poängtera att vad som visas upp i videon nedan troligen är en konceptvideo av hur tekniken är tänkt att fungera och inte en skarp demonstration. Det har dock inte sagts något officiellt om saken. Videon visar bland annat hur Gmail och Youtube skulle kunna fungera med hjälp av företagets teknik. Huvudfokuset ligger dock på en speldemonstration med fysiska vapenmodeller.

Tanken är att en skarp produkt ska finnas tillgänglig inom tre år. Rent fysiskt ska det fungera genom särskilda glasögon som användaren då behöver bära. Exakt hur tekniken kommer att bli när den är färdigutvecklad återstår dock att se.