https://www.mobil.se/nyheter/videoklipp-kan-ha-avslojat-en-del-om-hostens-iphone-enheter
565529
Påstådda atrapper

Videoklipp kan ha avslöjat en del om höstens Iphone-enheter

Iphone-ryktena duggar nu allt tätare ju närmare höstens Iphone-event vi kommer. Och nu kommer ett videoklipp som påstås visa autentiska atrapper av de tre telefoner som förväntas dyka upp i september.

Man ska förstås alltid ifrågasätta bilder och videoklipp som påstås föreställa kommande smartphone-enheter, och i synnerhet videoklipp som påstås visa atrapper på Apples Iphone. Men det finns förstås mer eller mindre tillförlitliga källor, och det visade sig också under förra året att de klipp som dök upp ett par-tre månader innan Iphone X-lanseringen också gav en korrekt bild av den enhet som senare släpptes. Journalisten Shai Mizrachi som har kommit över de här atrapperna ska till exempel vara en förhållandevis pålitlig källa. Det är dock oklart exakt hur Mizrachi kommit över enheterna. 

En indikation på storleken

Atrapperna ser ut att komma från telefontillverkaren Skech, var transparenta skal klär samtliga enheter i klippet. Möjligen har Skech valt att ta fram egna atrapper baserat på läckta renderingar och designskisser. Oavsett hur korrekta detaljerna på atrapperna är så ger dock klippet en indikation på hur de tre enheterna skiljer sig från varandra rent storleksmässigt. En intressant jämförelse som görs i videon mellan 6,5-tumsversionen av Iphone och Iphone 7 Plus visar dessutom hur den nya telefonen trots sin större bildyta inte är nämnvärt större än Iphone 7 Plus vars skärm mäter 5,5 tum. För den som inte hängt med i svängarna så förväntas Apple släppa tre Iphone-modeller i höst: En renodlad uppföljare till Iphone X med 5,8-tums OLED skärm, en större variant på den telefonen med 6,5-tums OLED-skärm, samt en enklare och därmed billigare 6,1-tumsenhet med LCD-skärm.