https://www.mobil.se/nyheter/xiaomis-nya-aktivitetsarmband-mi-band-4-har-anlant
567140
Nyheter
Ny version av omåttligt populär produkt

Xiaomis nya aktivitetsarmband Mi Band 4 har anlänt

Kinesiska Xiaomi är betydligt större på wearable tech-marknaden än vad många sannolikt känner till, och det är framför allt fitnessarmbanden som säljer bra. Nu har nya Mi Band 4 offentliggjorts.

Faktum är att Xiaomi är världens näst största tillverkare av wearable tech efter Apple. Men där Apples framgångar uteslutande handlar om smartklockan Apple Watch, så har Xiaomi primärt sina aktivietsarmband att tacka för sin marknadsandel.Även i sverige hör Mi Band 3 till de populäraste aktivitetsarmbanden.

Och nu har man offentliggjort ännu ett aktivitetsarmband i den omåttligt populära serien Mi Band, närmare bestämt den fjärde generationen av produkten. Detta i samband med ett lanseringsevent i Kina. Mi Band 4 är det första av de populära banden som begåvas med en AMOLED-skärm. Den mäter 0,95 tum och har en upplösning på 120 x 240 pixlar. Ja, du har säkert förstått att det handlar om en ganska liten skärm, men det är ändå ett rejält lyft jämfört med gråskalebaserade Mi Band 3.

Bandet kan med automatik identifiera en mängd olika träningsformer och idrottsliga aktiviteter, bland annat löpning, cykling och simning. Det sistnämnda kräver förstå att bandet är vattentätt, vilket det också är ned till 50 meters djup. Vidare har Mi Band 4 stöd för mobila betalningar (om än endast i Kina för närvarande). Inbyggd GPS saknas däremot, vilket inte är så konstigt med tanke på hur liten produkten faktiskt är. Bandet får ett pris på motsvarande cirka 250 kronor i Kina, men när och om det letar sig hit så lär priset bli en bit högre än så.