Gör Google Maps bättre

Tips: Så rättar du fel i Google Maps, och andra sätt att bidra

Du kan bidra på många sätt till att göra Google Maps bättre.

Google samlar in mycket av det innehåll som presenteras i Google Maps på egen hand. De har ju till exempel bilar som åker runt och kartlägger vägnätet och tar bilder till Streetview. Google tar dock även hjälp av företag som vill synas och av privatpersoner som vill bidra med information som sedan kvalitetssäkras så att den stämmer. Det är här du kommer in i bilden. Hittar du en plats, till exempel en ny restaurang som inte finns med i Google Maps, kan du lägga till den. I menyn du får fram när du klickar på din bild hittar du detta alternativ under rubriken “Lägg till en plats som saknas”. Det går även bra att till platser som redan finns lägga till recensioner, bilder, filmer och annan information för att hjälpa nästa besökare. Här kan du rätta felaktiga öppettider, korrigera adressen om den är fel, lägga till menyer så att besökare kan se vad som serveras samt lägga till eller rätta annan information.

När du hittat en befintlig plats i Maps och vill bidra med information kan du göra det genom att sätta ett betyg, 1-5 stjärnor och skriva en recension, lägga till dina egna foton eller lägga till information till exempel om det finns handikappanpassad ingång, om man kan betala med kort, om de har hemleverans och så vidare. En bra startplats för att bidra är helt enkelt knappen “Bidra” som ser ut som ett plustecken och ligger i den nedre menyraden med ikoner i Maps-appen.

Som tack, utöver att du gjort en god gärning, kan du få poäng som visas i ditt konto på Google Maps, där även alla dina bilder, recensioner och tips samlas för andra att ta del av, eftersom alla dina bidrag är kopplade till din Google-inloggning.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Google Maps du kanske inte känner till.