Video:

Här är Nexus 10 i rekordkort smygtitt

Nyfiken på kommande Google Nexus 10-plattan? Här har du fem sekunder med den nya plattan.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan avslöjades det att Google arbetar med en upphottad version av sin omtalade Nexus 7-platta. Denna nya Nexus-platta ska vara byggd av Samsung och ha fått kodnamnet "Manta". 

Precis som namnet antyder handlar detta om en surfplatta med en skärmpanel på 10 tum. Skärmen uppges ha en upplösning på 2560 x 1600 pixlar, vilket ger en anmärkningsvärt hög pixeltäthet på 299 pixlar per tum (ppi), skriver Phone Arena.

Under på Nexus 10 ska man enligt rykten hitta en dubbelkärnig Exynos-systemchip (1.7Ghz) med en Cortex A-15-processor. GSM Arena uppger att processorn har slagit både fyrkärniga Snapdragon S4 Pro och Apples senaste A6-processor i benchmarktester. Enheten ska även vara utrustad med nya grafikdelen Mali-T604, 2 Gbyte i RAM-minne, samt ett lagringsminne på 16 Gbyte.

Mobil.se har tidigare skrivit om att det läckt ut bilder som uppges vara tagna med kommande Nexus 10. Utifrån bilderna kan man dra slutsatsen att kameran tar bilder i upplösningen 2048 x 1536 pixlar.

Utöver spännande, ny hårdvara kommer Google Nexus 10 även bjuda på Android 4.2. Den nya uppdateringen av Googles operativsystem ska enligt uppgifter bland annat innehålla ett förbättrat kameragränssnitt och anslutnings-switchar direkt i notifieringslisten.

Sajten BriefMobile har publicerat ett mycket kort klipp på Google Nexus 10.  Klippet bjuder inte på mycket information om den kommande enheten, men är ändå lite kul att se. 

Källor: 

Phone Arena

BriefMobile

GSM Arena

Tipstack till Richard Kristiansson!