Annons

Specifikationer

Här är Oneplus 2

Nästa telefon från Oneplus lanserades i morse, här är detaljerna.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus är det kinesiska startup-företaget som släppte Oneplus One förra året. Telefonen kostade antingen 2500 eller 2850 kronor baserat på hur mycket lagringsutrymme du ville ha och bar på ordentligt med hårdvara för sitt pris. Nu är Oneplus 2 lanserad och förväntningarna bland fansen är höga.

Oneplus 2:s skärm är 5,5 tum stor och har 1080p i upplösning samt en kontrast på 1500:1, vilket ligger strax under Iphone 6 med 1:1563. Telefonen kommer att drivas av ett uppdaterat 64-bitars Snapdragon 810 v2.1 med åtta kärnor på 1,8 GHz. Oneplus själva har tidigare sagt att man har löst överhettningsproblemen som 810 har haft tidigare. Kopplat med 810 är en Adreno 430 GPU och telefonen körs med 4 GB LPDDR4 RAM-minne.

För mobildata och samtal stödjer telefonen Dual-4G Nano SIM-kort. För att föra över data samt ladda telefonen stödjer den USB Type-C. Denna typen av kontakt kan kopplas in oavsett håll, så du slipper oroa dig över hur kontakten är vinklad när du kopplar in den. Det gör även att olika enheter kan ladda varandra och överföra data samtidigt. För att låsa upp telefonen kan du använda fingeravtrycksläsaren som har placerats under hemknappen. Oneplus säger att den låser upp telefonen på en halv sekund och du kan spara upp till fem olika fingeravtryck på mobilen.

Telefonens bakre kamera är på 13-megapixel med en 1,3 mikron stora pixlar för att absorbera ljus, vilket man påstår är den största någonsin för en kamera med den upplösningen. Kameran använder laserfokus, en dual-led blixt och en f/2.0 bländaröppning. Den bakre kameran kan spela in i 4K samt stödjer RAW-formatet och optisk bildstabilisering. Främre kameran har 5 megapixel i upplösning.

För att hålla telefonen vid liv har man satt in ett på 3300mAh. På vänster sida av telefonen finns även ett reglage som påverkar vilka notiser du får. Det byter mellan att inte visa några, endast prioriterade eller alla notiser.

I Oxygen OS (baserad på Android 5.1 Lollipop) för Oneplus 2 kan du bland annat ställa in vad apparna har tillstånd att göra. Här finns även en ny app för kameran med time lapse och slow motion. Swiftkey Keyboard kommer förinstallerat, likaså rörelsekommandon ovanför skärmen. Navigeringsknapparna går fritt att placera på eller under gränssnittet. Annat nytt är också en app som sägs bjuda på bättre ljud, en filhanterare, möjlighet att ställa in LED-indikatorn samt ett mörkt färgtema.

Från den 11 augusti kommer telefonen att börja säljas i bland annat Sverige, Danmark, USA, Indien, Kina och andra länder i den Europeiska Unionen. Däremot är det till en början begränsat till att du har en inbjudan, precis som med föregångaren. Du kan få en inbjudan av vänner som redan har köpt en Oneplus 2 samt genom olika tävlingar och reklamkampanjer.

Telefonen kommer att släppas i två varianter. En modell med 64 GB lagringsutrymme och en annan med 16 GB utrymme samt 3 GB RAM istället för 4 GB. I Sverige kommer du att kunna få tag på de två modellerna för 3800 respektive 3200 kronor. Telefonen blir alltså något dyrare än dess föregångare, vilket ligger i linje med tidigare rykten.

Källa