Talar om framtiden

Ny Oneplus kan komma i år

I en intervju berättar Carl Pei, medgrundare till Oneplus, att företaget kommer släppa ytterligare en telefon innan årets slut.

Publicerad Uppdaterad

Lite över en vecka har gått sedan Oneplus 2 lanserades och redan nu går det att reservera plats. Akta bara så du inte tappar platsen till någon som lurar tillverkarens kösystem. I en intervju med USA Today berättar Carl att företaget kommer släppa en telefon till innan årets slut.

– Det kommer att bli en till telefon i år, innan årets slut. Förhoppningsvis till jul, säger han.

Baserat på Carls beskrivning av telefonen så ser det osäkert ut hur den ska skilja sig från Oneplus 2. Han säger att han har sett båda telefonerna och inte kan bestämma sig för vilken han ska använda.

Medgrundaren flikar även in några pikar åt Apple och Samsung, för att inte säga övriga mobilvärlden. Inom fem år säger Carl att han tror det bara kommer att finnas utrymme för Apple, Oneplus och Samsung.

– Kolla på läskmarknaden. Där finns bara två spelare, Pepsi och Coca-Cola, säger han.

Oneplus 2 kommer att släppas i omgångar från och med den 11 augusti. Det är inte säkert att man har planerat en Oneplus 3, tillverkaren kan ha bestämt sig för att prova en speciell nisch eller så kan man referera till en ny variant av den telefon som släpps nästa vecka.