Metall

Tre modeller av Oneplus 2

Läckor och yttranden påvisar ett metallhölje och tre olika modeller av Oneplus kommande telefon.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus 2 sitter instukad på vår kalender med ett planerat avtäckande den 27 juli. Även om företaget själv har stått för många avslöjanden hittills har det nu kommit information om tre modeller av telefonen. 

Modellerna går efter titlarna One A2001, A2003 och A2005. Just A2001 och A2005 finns det ännu ingen information om men på Primatelabs finns det ett test med Geekbench 3 där en enhet som kallas Spring One A2003 är med. Där går det att se en åttakärnig processor på 1,55 GHz, en klockfrekvens som är mindre än förra årets modell. Allra troligast är att det gäller olika lagringsutrymme och inte större skillnaden på resten av hårdvaran. De tre modellerna rapporteras ha blivit certifierade av Bluetooth SIG, men informationen har sedan dess tagits ned från organisationens sida.

Skulle testet gälla den kommande telefonen så kan Oneplus ha sänkt klockfrekvensen. Detta kan ha att göra med överhettningsproblemen som processorn Snapdragon 810 har dragits med. Oneplus sade att de löst tillsammans med Qualcomm men påståendet bör tas med en nypa salt innan telefonen släpps. Dessutom ser det ut som om telefonen kommer packad med hela fyra gigabyte arbetsminne.

Liu Zuohu, också känd som Pete Lau och VD för Oneplus, har antytt att telefonen kan vara helt gjord i metall på det kinesiska sociala nätverket Weibo. Alla bilder vi har sett av enheten än så länge har redigerats kraftigt så att avgöra vilket material företaget använder sig av har varit omöjligt. Det lutar alltså åt att vi får se företagets etta på ett metallhölje den här gången.

Precis som med föregångaren så kommer Oneplus 2 att först säljas genom inbjudan. Vi förväntar oss dock att det den här gången blir en snabbare övergång till försäljning utan inbjudan.