Annons

"Mot slutet av året"

Nya rykten om mindre Ipad

Bara en vecka efter lanseringen av Googles surfplatta Nexus 7 kommer nya uppgifter om att Apple har en Ipad i liknande format på gång.

Publicerad Uppdaterad

Den är gången är det två uppgiftslämnare som berättat för Bloomberg om de planer som Apples sägs på att släppa en ny Ipad-modell i slutet av året.

Den nya modellen ska vara både mindre och billigare än tidigare modeller och är tänkt att konkurrera med nya och kommande modeller från Google och Microsoft.

Det är långt ifrån första gången som det kommer uppgifter om att Apple ska vara på väg att släppa en mindre Ipad och en vecka efter lanseringen av Nexus 7 är det kanske inte så konstigt att den här sortens uppgifter dyker upp igen. Samtidigt har Googles Nexus 7 och Microsofts Surface gjort att det skulle vara mera logiskt nu än tidigare för Apple att ge sig in i segmentet för mindre och billigare surfplattor.

Apples nya platta uppges få en skärm som är 7-8 tum stor och ha en lägre upplösning än den senast lanserade Ipad-modellen.

Liksom för den nya Iphone som Apple väntas lansera under hösten har oktober nämnts som en möjlig tidpunkt för lanseringen av den mindre surfplattan.