Xperia Transfer

Sonys WP-app, för att få dig att lämna WP

Sony har gjort en app till Windows Phone, men syftet är att föra över innehållet i mobilen till en av deras Android-mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Sony har en historia av samarbete med Microsoft, och Sonyrepresentanter har vid flera tillfällen sagt att man övervägt att göra mobiltelefoner med Windows Phone, ändå har det aldrig blivit något av det, och i och med att företaget säljer sin enhet för tillverkning av PC-datorer finns inte mycket samarbete mellan företagen kvar.

När nu Sony gör en app för Windows Phone är det också för att hjälpa användare att lämna systemet bakom sig. Xperia Transfer är en app som gör att du kan koppla ihop en Xperia-mobil med en annan mobil för att föra över innehåll som kontakter och meddelanden till din Xperia-mobil. Föga förvånande går det inte att göra överföringen åt andra hållet.

Xperia Transfer finns sedan tidigare till andra Android-mobiler, till IOS och till Blackberry, och nu alltså även till Windows Phone. Vi har tittat närmare på tjänsten i vår skola om hur du enkelt byter mobil.