Säljstart idag

Honor nytt mobilmärke

Första telefonen från Honor heter Honor 6 och börjar säljas inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Telefonen ska inte säljas i vanliga butiker eller via operatörer utan enbart via webben. Honor 6 ska börja säljas idag på Honors egen sajt som länkar vidare till webbutiken Komplett. Tillverkaren säger sig vara öppen för feedback och åsikter från kunderna och via deras sajt och sociala kanaler ska man som kund kunna påverka kommande produkter och uppgraderingar av befintliga. Upplägget liknar det som Oneplus använder sig av.  

Honor presenterar sig själva som en uppstickare och vill uppfattas som modiga och annorlunda. Skärmen på Honor 6 har hög upplösning med hög pixeltäthet och enligt Honor ska den vara behandlad för att reducera fingeravtryck. Telefonen är även utrustad med LTE Cat6 vilket i teorin ger maxhastigheter på 300 Mb/s för nedladdning via 4G-nät.

Honor 6 har en kamera på 13 megapixel på baksidan och en främre kamera på fem megapixel. Man kan, som brukligt, ta bilder direkt från startskärmen utan att låsa upp telefonen separat och då ska det gå att ta en bild på endast 0,6 sekunder. 

Bakom Honor står tillverkaren Huawei som på det här sättet alltså lanserar telefoner under ett nytt varumärke där Honor 6 är den första telefonen av flera. Varumärket Huawei ska dock finnas kvar och Honor är ett sätt att nå andra kunder. 

Med varumärket Honor så distanserar man sig från sitt kinesiska ursprung och det kan vara ett sätt att slippa associationer till låg kvalitet som en del kopplar till kinesiska varumärken.  Andra spelare har provat samma strategi. Kinesiska TCL säljer till exempel telefoner under det franskklingande varumärket Alcatel sedan flera år och Lenovo planerar att använda Motorola som varumärke här i väst. 

Fakta Honor 6

Skärm: 5 tum, 1920 x 1280 pixel, 445 pixel per tum
Kamera: 13 megapixel, främre kamera på 5 megapixel
Operativsystem: Android 4.4 Kitkat
Processor: Kirin 920, åtta kärnor, 4 x 1,3 Ghz, 4 x 1,7 Ghz
Batterikapacitet: 3100 mAh
Arbetsminne: 3 GB
Lagringskapacitet: 32 GB 
Pris: ca 3000 kr