https://www.mobil.se/nyheter/r-det-h-r-den-nya-toppmodellen-fr-n-nokia
563433
Nyheter
Påstådd prototyp

Är det här den nya toppmodellen från Nokia?

En fransk sajt påstår sig ha fått tag på en prototyp av en kommande Nokiamobil med toppspecifikationer.

HMD Globals första Nokiamärkta Androidmobiler har ännu inte nått till vår del av världen, men nu ser vi ut att ha fått en glimt av telefonen vi alla väntat på, den ännu ej lanserade toppmodellen Nokia 9.

Läckan känns trovärdig, bland annat för att vi inte kan se telefonens design, den är inlåst i ett fult fodral vars syfte troligen är just att dölja designen för nyfikna utomstående. Däremot finns det inga garantier för att telefonen innanför skalet faktiskt har slutgiltig hårdvara.

Enligt en skärmdump från systemet har den en Qualcomm-processor som ska vara en Snapdragon 835 om vi får tro Frandroid. Dumpen anger också 64 gigabyte lagring och 4 gigabyte arbetsminne, samt en 5,3-tumsskärm med 2560 x 1440 pixel.

Vi kan också se av bilderna att det finns en hemknapp under skärmen, troligen en fingeravtrycksläsare, och vid sidan av den virtuella bakåt- och flervalsknappar.

Kameran är enligt Frandroid ett bekymmer, och man skriver att den utan att vara verkligt dålig håller långtifrån samma klass som andra flaggskeppsmobiler. Man har också lagt upp kameraexempel. Just kameran är i och för sig en del som mycket väl kan skilja sig mellan en prototyp och en färdig modell. Att kameran har ambitioner märks på att den har dubbla linser och att man kan välja om man vill ta färgbild, monokrom bild eller bägge samtidigt.

Vi har ännu inga indikationer på när HMD Global planerar att visa upp sitt flaggskepp Nokia 9, först måste de få ut de enklare modellerna Nokia 3, 5 och 6 till allmänheten.

Källa