https://www.mobil.se/nyheter/rykte-nokia-9-sl-pps-sent-i-sommar
563212
Nyheter
Tillförlitlig tipsare

Rykte: Nokia 9 släpps sent i sommar

I slutet av juli eller i början av augusti ska det vara dags för presentation av Nokia 9, hävdar en källa till sajten NPU.
Enligt obekräftade uppgifter från källor till sajten Nokia Power User, så kommer Nokias nästa flaggskeppstelefon Nokia 9 att släppas mot slutet av sommaren och kosta runt motsvarande 7 200 kronor.

En tidigare tillförlitlig tipsare står bakom den information om Nokias nya flaggskeppstelefon Nokia 9 som sajten NPU fått ta del av. Det innebär förstås inte att informationen är helt tillförlitlig, och det hela bör således tas med en nypa salt. Men om uppgifterna stämmer så dröjer det inte alltför länge innan vi får se ännu en Android-telefon med Nokia-logga från finska HMD. 

Släpps sent i sommar
Det ska enligt uppgifterna vara antingen sent i juli eller i början av augusti som Nokia planerar att presentera Nokia 9, som därefter kommer att finnas till försäljning ”någon gång under årets tredje kvartal”. Exakt när ska vara svårt att säga, då det påstås bero på huruvida det finns tillräckligt med Snapdragon 835-chipp att tillgå. Priset sägs landa på 749 Euro på de europeiska marknaderna, vilket i dagens penningvärde skulle innebära ett pris på motsvarande 7 200 kronor. I USA blir enheten något billigare och uppges få ett pris på motsvarande 6 300 kronor. 

Specifikationer läckta sedan tidigare
De nya uppgifterna bjuder inte på några tekniska detaljer, annat än att enheten sägs få ett Snapdragon 835-chipp. Men tidigare läckor har gjort gällande att Nokia 9 får en 5,5-tums OLED-skärm med QHD-upplösning och att den ska ha dubbla 22 megapixel-kameror med Carl-Zeiss-linser på baksidan och en 12-megapixlare på framsidan. 
Nokia har tidigare i år presenterat Nokia 3, 5 och 6 och har sagt att ambitionen är att släppa mellan sex och sju Android-enheter under 2017.