https://www.mobil.se/nyheter/nokia-3310-sl-pps-i-sverige-den-31-maj
563369
Nyheter
Kultmobilen snart här

Nokia 3310 släpps i Sverige den 31 maj

Enbart den nya versionen av Snake kanske är värd 599 kronor? Du avgör själv.
HMD Global skapade en hel del uppmärksamhet i samband med Mobile World Congress i Barcelona tidigare i år, när man visade upp en modern version av kultmobilen Nokia 3310. Nu har enheten fått både svenskt pris och lanseringsdatum.

Originalversionen av Nokia 3310 var en smått ikonisk telefon redan under sin samtid. Den ansågs runt millenieskiftet av många vara en mer eller mindre perfekt enhet, och bland annat så prisades den för att den var så skön att hålla i. Att det uppstod en orimligt stor hype kring den moderna version av enheten som HMD Global visade upp på MWC i februari var med andra ord inte så konstigt. Nu har den nygamla telefonen fått både pris och lanseringsdatum för den svenska marknaden. Frågan är dock om någon verkligen kommer att köpa den? 

Släpps om tre veckor

Den 31 maj är det säljstart för nya 3310, och någon månad senare lär vi kunna konstatera om det blev succé eller fiasko. Priset på 599 kronor lär hur som helst inte direkt skrämma någon från att köpa den, om så bara av nostalgiska skäl. Men den som tänkt använda den dagligen, på samma sätt som vi kommit att använda våra smartphones, lär sannolikt tröttna. Även om det finns uppenbara fördelar, som en standbytid på upp till 31 dygn och en taltid på 22,1 timmar, så handlar det trots allt om en förhållandevis enkel enhet med 2,4-tumsskärm, det hemsnickrade operativsystemet Nokia Series 30+ och en kamera med upplösning på 2 megapixlar. Den som är intresserad har fyra färger att välja mellan: Warm red, dark blue, gul eller grå. 

Annons