Nytt namn, men behåll vänner, snapscore och inställningar

Så kan du ändra ditt användarnamn på Snapchat

Tidigare har det enda sättet varit at skapa ett nytt konto, men nu kan du byta ditt användarnamn i Snapchat men samtidigt behålla konto, snapscore och inställningar.

Publicerad Uppdaterad

Det går att byta användarnamn i Snapchat max en gång per år. När du byter anävndarnamn så påverkar det bara just använarnamnet och du behåller din snapkod, snappoängvänlistor och allt annat som är kopplat till ditt konto. 

Så här gör du

1. Tryck först på Bitmoji-ikonen i det övre vänstra hörnet av kamerafunktionen i Snapchat-appen, där du hittar din profil och din postade story. 

2. Välj sedan kugghjulet i det övre högra hörnet för att komma åt inställningarna. 

3. Tryck på "Användarnamn" och välj "Ändra användarnamn" (markerat i blått). Funktionen att ändra användarnamn rullas för närvarande ut så från den 23 februari ska det vara tillgängligt och har du ännu inte fått möjligheten råder vi dig att försöka snart igen.

4. Tryck på "fortsätt" på meddelandet som påminner dig om att du bara kan ändra ditt användarnamn en gång om året.

5. Ange ett nytt användarnamn, tryck på nästa och logga in igen på Snapchat för att avsluta.

Efterfrågad funktion

Möjligheten att byta användarnamn på Snapchat har enligt bolaget varit en av de mest efterfrågade och ska nu vara på väg till både Ios- och Android-appen. Tanken från Snapchats ssida är att användarnamn talar om vem du är och i takt med att amn som person utvecklas kan även användarnamnet behöva bytas ut för att spegla vem du är idag. Och det är alltså möjligt att göra från 23 februari 2022.